Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rozpływające się w ustach żeberka w sosie paprykowym.

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka
2 trójkąty
czosnek
3 ząbki
cebula
1 stuka
mąka pszenna
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
ziele angielskie
3 kulki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
4 łyżki
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rozpływające się w ustach żeberka w sosie paprykowym.

żeberka solimy, obsypujemy mąką i podsmażamy na oleju do brązowego koloru razem z cebulką i czosnkiem posiekanymi na drobno. Zalewamy dwoma szklankami wody i dodajemy paprykę, ziele i laur. Dusimy pod przykryciem około 40 minut, po czym dodajemy resztę przypraw. Pozwalamy, aby sos się odrobinkę przypalił i dolewamy tyle wody, aby sos wrócił do swojej konsystencji. Mięso powinno odchodzić od kości - wtedy jest gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 29.12.2011 07:17
jak ja dawno nie jadłem żeberek
romanrafal
romanrafal 09.12.2011 17:01
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak