Pierogi fasolowo-mięsne :

Pierogi fasolowo-mięsne :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag gotowanego zmielonego mięsa

  • 30 dag ugotowanych ziaren fasoli białej (- 4 łyżki zostawione do posypania pierogów )

  • boczek wędzony

    20 dag (plasterki)
  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt.
  • woda

    10-12 łyżek
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Rozwałkować na wysypanej mąka stolnicy ( blacie ). Szklanką wykrawać krążki. Ziarna fasoli rozgnieść i wymieszać z zmielonym mięsem . Doprawić farsz solą , majerankiem i pieprzem . Nadziewać krążki ciasta . Zlepiać . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Boczek pokroić w cienkie paseczki i usmażyć na rumiane skwarki. Pierogi wyjmować łyżką cedzakową . Podawać polane tłuszczem od skwarek , posypane skwarkami i ziarnami fasoli ( podgrzanymi na patelni przy skwarkach ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasiax18

05.07.2012 22:31
extra

bietka

31.07.2011 07:32
jeszcze nie robiłam takich:)

SmacznaPyza

09.11.2010 08:36
Ty to masz pomysły! nie wpadłabym na to żeby do mięsa dodać fasolę

iwona332

04.11.2010 00:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat