Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zrazy ziołowo-czosnkowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
60 dag
zioła
łyżeczka
czosnek
4 ząbki
cebula
2 sztuki
śmietana
25 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
sos sojowy
1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy ziołowo-czosnkowe

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek włókien na płaty, zbić tłuczkiem. Posiekane zioła wymieszać z dodatkiem posiekanego czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Przygotowaną mieszaninę rozsmarować równomiernie na powierzchni miźsa. Zwinąę w ścisłe rulony i lekko opiec na patelni do smażenia bez tłuszczu. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, ogrzewać na patelni mieszając. Gdy zmięknie, przełożyć razem z mięsem do rondla, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać sos sojowy i śmietankę i dusić jeszcze kilka minut Ewentualnie przyprawić sos solą i papryką. Wyłożyć potrawę na ogrzaną salaterkę, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 03.06.2012 12:04
Lubię zrazy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak