Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Omlet niedzielny

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarzyny ugotowane i starte na tarce o grubych oczkach
20 dag
posiekany szczypiorek
1 łyżeczka
jajko
4 szt
Koperek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1/2 łyżeczki
smietana 18%
3 łyżki
masło
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet niedzielny

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Jajka rozmieszać ze śmietaną, solą czosnkową, natką, koperkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać warzywa, wymieszać i usmażyć z obu stron. Podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 20.10.2010 16:04
omlet jak omlet ale zjeść można
marta639 17.09.2010 15:18
Ciekawy przepis.
Barbara55 16.09.2010 15:53
to u mnie piątkowy
MAŁGORZATA108 12.07.2010 21:23
U mnie nazywał się będzie omlet wtorkowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak