Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kapelusze borowików

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze suszonych borowików 12
Bulion grzybowy 1 kostka
mąka pszenna 1/3 szklanki
sklarowane masło

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kapelusze borowików

Kapelusze moczyć w gorącym bulionie przez godzinę. Osączyć, panierować w mące i smażyć na małym ogniu na rozgrzanym maśle. Podawać do barszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak