Biszkopt z galaretki i truskawkami

Biszkopt z galaretki i truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    6 sztuk
  • jajka

    6 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • woda

    1/2 litra
  • truskawki

    60 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • margaryna palma

    3/4 kostki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na gładko. Dodać cukier. Następnie żółtka. Łyżką wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do tego wmieszać tez cukier wanilinowy. Piec w temp. 180 st. C przez 25 min. Zrobić masę: ugotować budyń w odrobinie mleku. Zagotować resztę mleka. Jak się zagotuje zalać to budyniem i mieszać. Odstawić do stygnięcia. Jak ostygnie utrzeć margarynę i dawać po łyżce tego budyniu i ucierać. Nałożyć na zimny biszkopt.
Zagotować wodę. Wsypać galaretki. Odstawić do wystygnięcia. Ułożyć turkawki na masie i zalać zimną tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

04.09.2011 10:40
super

malaczarna23

19.06.2011 08:52
pyszny

IlonaAlbertos

13.02.2011 11:37
Apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat