Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekane serca karczochów

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Korzeń selera
1
seler naciowy
4 gałązki
pieczarki
5
czosnek
3 ząbki
oliwa
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
żółty ser starty
2 łyżki
karczochy
12 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane serca karczochów

Seler pokroić na zapałki, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dorzucić przekrojone na pół karczochy. Posolić, posypać pieprzem, dodać płatki czosnku i pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy wszystko ładnie się zrumieni, dorzucić kawałki selera naciowego. Całość lekko poddusić. Na koniec posypać startym serem i wstawić na kilka minut do opiekacza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak