Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka z jarzyn

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka
50 dag
marchewka
10 dag
kalafior
1 sztuka
cebula
1 sztuka
papryka
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
śmietana
50 ml
Wywar:
200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 dag
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jarzyn

Jarzyny ugotowac (kazda oddzielnie) w osolonej wodzie, odcedzic. Kalafior
przed ugotowaniem podzielic na rozyczki. Cebule obrac, oplukac, posiekac,
podsmazyc na oliwie. Papryke opalic nad plomieniem i zdjac skorke.
Cebule, czosnek i fasolke zmiksowac ze smietanka i sola. Papryki i marchewke
pokroic w kostke.Zelatyne zalac niewielka iloscia zimnej wody, odstawic na 15 min. Nastepnierozpuscic w goracym wywarze i ostudzic galarete. Polowe plynnej galarety dodac do zmiksowanej masy, wymieszac.Prostokatna forme ochlodzic w lodowce, nastepnie wlac troche plynnej galarety. Forme pochylac tak, by dno i scianki pokryly sie dwumilimetrowa warstwagalarety. Forme ponownie wstawic do lodowki.Do oziebionej formy wlac polowe zmiksowanej masy. Rozyczki kalafiora ulozyc
w jednym rzedzie \"glowkami\" do dolu. Reszte zmiksowanej masy wymieszac z
marchewka i paprykami. Wlac do formy, zalac pozostala plynna galareta, wstawic do lodowki na 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak