Kalafior zapiekany z serem

Kalafior zapiekany z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana 22%

    1/2 szklanki
  • żółtko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
  • ser żółty

    5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić, lekko ostudzić, podzielić na różyczki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Śmietanę połączyć z żółtkiem, pieprzem i solą. Wymieszać i polać nią kalafior. Posypać serem wymieszanym z bufką tartą, na wierzchu ułożyć kawałki masła. Zapiekać 25 min w temperaturze 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

10.04.2013 17:42
Zrobiłam i ..... nie smakowało mi to, jakieś fleleluje... wolę zapiekany normalnie...

kotlet

03.07.2011 10:20
fajny pomysł

kotlet

03.07.2011 10:20
fajny pomysł

kotlet

03.07.2011 10:20
fajny pomysł

Tika4444

07.04.2011 07:15
pyszności

Adamorek

01.02.2011 14:12
smaczne

szajba2

29.01.2011 15:06
lubię kalafiora przyrządzanego na różne sposoby

rakow2

16.10.2010 16:36
kalafior jest pyszny

buksiak12

15.09.2010 15:31
fajny przepis,mniam

Barbara55

12.09.2010 13:12
kalafior pod każdą postacią jest pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat