Jajka po góralsku

Jajka po góralsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • śmietana 22%

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
  • żółty ser starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić na patelni, wlać śmietanę i zagotować. Wbić delikatnie jajka żeby żółtka pozostały w całości, dodać sól, pieprz ziołowy i posypać serem. Smażyć póki jajka się nie zetną. Podawać z razowym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sloneczko1

01.01.2012 19:59
warto spróbować

rakow2

15.10.2010 15:34
ale jaja

marta639

17.09.2010 15:16
Polecam.

Barbara55

12.09.2010 13:10
jak po góralsku to powinno być z alkoholem chyba?

Małgorzata113

05.07.2010 09:14
Jajecznice z dodatkami są świetne.

MAŁGORZATA108

21.06.2010 21:59
Lubię jajecznicę, po góralsku też dobra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat