Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka rodzynkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
25 dag
margaryna
25 dag
cukier
25 dag
jaja
4 szt
rodzynki
6 dag
sherry
3 łyżki
rum
3 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cynamon
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa cała Prymat
1/2 szt
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rodzynkowa

Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodać jaja i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Połączyć resztę składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, wymieszać i dobrze wyrobić ciasto. Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i z kominkiem. Piec około 90 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczenia posypać ciepłe ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 27.04.2013 10:22
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak