Sos tatarski

Sos tatarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzybki marynowane

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • ser żółty

    15 dag
  • groszek konserwowy

  • majonez

  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kwasek cytrynowy

    odrobina
  • cukier

    odrobina
  • cebule

    2 sztuki
  • jaja na twardo

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki, cebulę, jajka i ogórki drobno pokroić. Groszek konserwowy odcedzić i dodać. Dodać starty żółty ser, majonez, łyżkę musztardy. Odrobinę kwasku cytrynowego i cukru. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat