Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowe

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1 kostka
cukier
1 szklanka
cukier wanilinowy
1 opakowanie
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jajko
1 szt
dżem
kleik ryżowy
0.5 gruszkowy
kleik ryżowy
0.5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowe

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić na jednolitą masę. Formować małe kulki,wbijając palec zrobić małą dziurkę,włożyć do niej dżem lub powidła, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem formie i piec w 180stopniach na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 09.02.2012 10:29
fajne ciacha
malaczarna23 16.11.2011 10:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak