Pieczarki w śmietanie

Pieczarki w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i poszatkować niezbyt drobno. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pieczarki, lekko podrumienić. Przełożyć do rondelka, posolić i zalać śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok 10 minut. Podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat