Sałatka z kabaczka

Sałatka z kabaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 niewielki
  • puszka filetów z makreli

  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

  • estragon

    0,5 łyzeczki
  • wino białe wytrawne

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany kabaczek przekroić i oczyścić z pestek, wrzucić do wrzącej wody i osolonej i obgotować, odcedzić , ostudzić i pokroić w kostkę wymieszać odcedzone z zalewy , pokrojone i skropione winem filety z makreli, wymieszać ze śmietanką przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na półmisek, posypać estragonem, dobrze schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat