Przepis i sposób przygotowania na: Słodki jeżyk
MASA: Wlać mleko do miski, wsypać zawartość torebek śnieżki i ubijać. Gdy ubijemy puszystą pianę dodać śmietanki fix i przygotowaną wcześniej wg opakowania żelatynę.
Biszkopta wyłożyć z tortownicy, wyciąć z dwóch stron dwa kawałki ok. 6 cm. Następnie z powstałego prostokąta wyciąć dwa trójkąty tak aby go zaostrzyć i powstał \"pyszczek\". Powstały zaostrzony prostokąt przeciąć wzdłuż na pół. To samo zrobić z odciętymi 6 cm paskami. Następnie banany przeciąć na pół. Trochę masy wyłożyć na prostokąt, wyłożyć go bananami i przykryć drugim prostokątem. Wyłożyć na niego masę.
Później miedzy 6-io cm paski powkładać na przemian ciasto, masa, banan, ciasto masa, banan. Gdy skończymy już wszystkie porcje ciasta włożyć je na prostokąt. Później resztą masy wyłożyć całego jeża. Odłączone trójkąty wycięte wcześniej pokruszyć i wsypać do posypki cukierkowej, dodać też startą czekoladę. Obsypać tym jeża. Będzie wyglądało jak kolce. Udekorować tak aby powstały oczy i nos.