Golonko

Golonko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    4
  • marchewki

    2
  • pietruszki

    2
  • mały seler

    1
  • cebule

    2
  • liście laurowe

    3
  • ziaren ziela angielskiego

    5
  • ziaren pieprzu

    5
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonko oczyścić, dokładnie umyć. Zalać wrzącą, osoloną wodą, przyktyć i gotować na małym ogniu przez 20 minut na każde 50 dag mięsa. Włożyć obrane, opłukane i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawić solą i gotować jeszcze 20 minut. Golonki wyjąć i podawać z chrzanem.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

21.03.2011 00:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat