Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • cebula

    1 szt
  • boczek wędzony

    200 g
  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować.
Zalać wodą i gotować prawie do miękkości, posolić.
Po ugotowaniu kapusty odlać nadmiar wody.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Do kapusty łyżką cedzakową przełożyć boczek z cebulką i na wytopionym tłuszczu przesmażyć mąkę robiąc zasmażkę.
Zasmażkę dodać do kapusty, ewentualnie dosolić, dodać pieprz i ocet do smaku, dokładnie wymieszać i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

20.09.2012 15:57
bardzo lubię młodą kapustę tylko ja dodaję dużo kopru

ziutula

14.03.2012 22:41
już niedługo będzie znowu młoda kapustka...

buksiak12

05.09.2010 16:48
ciekawy przepis

buksiak12

05.09.2010 16:48
ciekawy przepis

Dorota71

05.09.2010 16:25
super danie

Dorota71

05.09.2010 16:25
super danie

Emilia22

05.09.2010 15:59
fajny przepis

Emilia22

05.09.2010 15:58
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat