Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna
1 kostka
woda letnia
2 łyżki
cukier
1 szklanka
kakao
3 łyżki
mleko w proszku
2 szklanki
herbatniki
5 małych paczek
orzechy
garść
rodzynki
garść
śliwki suszone
garść
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Do garnka włożyć margarynę, 2 łyżki wody i szklankę cukru to wszystko rozpuścić i ostudzić. Po ostudzeniu dodać 3 łyżki kakao, 2 szklanki mleka w proszku. Do tego skruszyć herbatniki dodać orzechy, rodzynki i pokrojone suszone śliwki. Całość porządnie wymieszać. Przełożyć do szklanego naczynia bądź tortownicy. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.03.2012 19:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak