Sernik truskawkowy na zimno

Sernik truskawkowy na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • bita śmietana

    4 opakowania
  • mleko

    600 ml
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • fczekolada starta

    4 łyżki
  • Biszkopt

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

formę wykładamy biszkoptem gotowym lub biszkoptami. Truskawki płukamy i usuwamy szypułki. Rozdrabniamy truskawki blenderem. 3/4 opakowania żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dokładnie mieszamy z rozdrobnionymi truskawkami. zalewamy biszkopt tylko żeby go przykryło. pozostała żelatynę również rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.2 bite śmietany ubijamy w 300ml mleka i dodajemy żelatynę rozpuszczona i miksujemy razem. nakładamy na biszkopt. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki wody i studzimy. Pozostałe 2 bite śmietany również ubijamy w 300 ml mleka i mieszamy z ostudzona galaretką oraz dodajemy startą czekoladę i mieszamy dokładnie. Nakładamy na poprzednią warstwę. Kiedy troszkę stężeje wlewamy zrobione na początku truskawki z żelatyną. schładzamy w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat