Przepis i sposób przygotowania na: sałatka \"na winie\"...
Kukurydzę, fasolkę i groszek po otwarciu puszek należy opłukać pod bieżącą zimną wodą i zostawić na sitku, aby ociekły. Oczywiście pozostałe produkty myjemy, oprócz ogórków. Sałatę rwiemy na mniejsze części, szczypiorek siekamy, paprykę, pomidory,rzodkiewkę, ogórki kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy. Majonez, śmietanę i musztardę mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polewamy tak przygotowanym sosem i odstawiamy na chwilę do lodówki.(Ogórki konserwowe można zamienić na świeże)
Do sałatki można dodać wg własnego upodobania(lub ew. sezonu): jajka na twardo, brokuły, kalafior a nawet podsmażone piersi z kurczaka...czyli dla każdego coś miłego
Szybka, prosta i smaczna :)