Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piłkarski gulasz

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na gulasz:
mięsa na gulasz
1kg
pieczarek
8
cebule
2
kostki rosołowe
2
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
marchewki
2
pieprz
kilka ziarenek
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
na piłeczki
ziemniaki
6 ugotowanych
koperek
2 łyż
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka ziemniaczana
około 1 szkl.
olej
2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Piłkarski gulasz

Mięso na gulasz jeśli jest taka potrzeba kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dość mocno podsmażamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Piłeczki: Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mąkę. Ugniatamy dość zwarte ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Na talerze układamy po kilka piłeczek i zalewamy je gotowym gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2013 21:47
Pożywne jadło.
Kamila/kami007 16.11.2011 00:32
przepis wart wypróbowania a nazwa rzeczywiście świetna;)
treonina 10.11.2011 00:21
fajny przepis a nazwa tym bardziej bombowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak