Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne krokieciki
Razem z oczyszczonymi grzybami gotujemy do miękkości.
Odcedzamy na durszlaku. Miedzy czasie ze składników na naleśniki robi ciasto ,odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy je na oleju.
Na 3 łyżkach oleju smażymy pokrojona w kostkę cebulę .
Następnie dorzucamy kapustę z grzybami i przesmażamy chwilę razem.
Doprawiamy do smaku.
Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Przestudzona kapustę rozdrabniamy blenderem .
Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy w kształt krokieta.
Jajka rozmącamy w niewielką ilością wody, maczamy każdy krokiet, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy na ciepło z czerwonym barszczem.