Kruche z jabłkami i rodzynkami pod pianką z migdałami

Kruche z jabłkami i rodzynkami pod pianką z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    0,5 kost
  • żółtka

    2 szt
  • cukier

    1/4 szkl
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    0,5 kg
  • rodzynki

    10 dkg
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • cukier

    3-4 łyżki
  • białka

    3 szt
  • cukier

    0,5 szkl
  • migdały płatki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche z jabłkami i rodzynkami pod pianką z migdałami
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść.Ciastem wyłożyć dno tortownicy wysypanej mąką i nakłuć widelcem.
Krok 2 - Kruche z jabłkami i rodzynkami pod pianką z migdałami
Jabłka zetrzeć na tarce wymieszać z cynamonem,cukrem,rodzynkami wyłożyć na ciasto.
Krok 3 - Kruche z jabłkami i rodzynkami pod pianką z migdałami
Białka ubić na sztywno z cukrem wyłożyć na jabłka i na górze posypać płatkami.Piec w 160 st około 30 min.
Krok 4 - Kruche z jabłkami i rodzynkami pod pianką z migdałami
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

12.02.2017 22:36
Pychota ! aż chce się zjeść.

Grazyna0211

29.03.2016 14:56
smaczne ciasto

ben-ka

28.10.2015 07:53
Też chętnie bym spróbowała........

mysza75

18.08.2015 22:23
jakie fajne ciacho do kawy

IZABELA29

09.06.2015 16:35
apetycznie wygląda

Ada-Gaba

17.01.2015 20:34
Apetyczne ciasto na deser i do kawy

Ada-Gaba

07.01.2015 21:48
Pyszne ciasto

as28

05.01.2015 12:40
mniam mniam

barbara11561

22.04.2013 10:58
pychotka,niezastąpione ciasto z jabłkami na różne sposoby:)

IZABELA29

19.03.2013 08:22
uwielbiam kruche ciasta jeszcze ciepłe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat