Szałot

Szałot

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 ziymnioków niyłoszkrobanych uwarzonych, jak łostygnum łoszkrobac

  • 2 markwie

  • 1 piytruszka

  • 1/2 sylyra

  • 1/2 biksy groszku

  • sól

  • pieprz

  • pora łyzek majunyzu

  • ogórki kiszone

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

moja szałot - dla jarzynowa;)


Wszytkie warzywa uwarzic, łoszkrobac, pokroć, ciepnunć do gorka, wymiyszac, przyprawic, łomaścić majunyzym, wymiyszac i pojeść se i pomaszkiecić. :)
U mnie podane z piersia juz nie po ślasku bo całkiem inne klimaty a mianowicie, w srodku z mozarella, liskami bazyli i posmarowane czerwonym pesto, zawiniete, obtoczone w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażone na oleju.

Dla osób z problem zrozumienia polecam: http://fazi.friko.pl/SLOWNIKSLASKI.html#0

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

hanbes

19.04.2017 13:32
Jeeeee ! Taki sie jadło downi na kożdym fajerze...

Joanna108

17.08.2011 21:25
a po fest ślonsku to by było, kejby w tym szałocie jeszcze japco, loplerki i umasta sie znodły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat