Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kulebiak z grzybam

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
30 dag
tłuszcz
5 łyżek
śmietana
2 łyżki
cukier
1/2 łyżki
jaja
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
grzyby
60 dag
cebula
1 sztuka
tłuszcz
1.5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
śmietana
1.5 łyżki
jaja
1 sztuka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z grzybam

Grzyby oczyścić, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać śmietanę. Gdy przestygną - dodać przyprawy, tartą bułkę i jajo. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i rozwałkować. Nałożyć wzdłuż nadzienie, zawinąć brzegi (nadając kształt podłużny), posmarować rozmieszanym jajem i upiec w piekarniku. Podawać kulebiak z surówkami, polany tłuszczem, z sosami lub do zup czystych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak