Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy Radziwiłłowskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
wędzony boczek
150 g
Musztarda sarepska Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
chleb
3 kromki
grzyby suszone
3 szt
bulion
3/4 szkl
ogórek kiszony
3 szt
cebula
3 szt
smalec
5 łyżek
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy Radziwiłłowskie

Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić w paski. Mięso pokroić na plastry i rozbić. Cebulę pokroić w piórka, ogórki, boczek i chleb w słupki. Mięso oprószyć sola i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym plastrze położyć po kawałku chleba, cząstce ogórka, boczku i cebuli, zwinąć w rulonik. Oprószyć majerankiem. Obsmażyć na smalcu i udusić podlewając bulionem. Doprawić solą pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natis 17.06.2024 11:10
..."Oprószyć "...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak