Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście francuskim II
2. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy razem na patelni.
3. Paprykę, ogórka kiszonego i oliwki kroimy w drobną kosteczkę.
4. Rulon ciasta rozcinamy na pół, każdy po bokach nacinamy tak by powstały paseczki, środek powinien pozostać cały ok 4 cm.
5. Na ciasto francuskie kładziemy pierś z kurczaka, smarujemy musztardą, nakładamy pieczarki, ogórka kiszonego i cebulkę,oliwki, posypujemy papryką i nakładamy plasterek żółtego sera. Paseczki zawijami przeplatając je taka by pomiędzy były malutkie szparki aby pierś z kurczaka miała gdzie parować.
6. Tak zawinięte wkładamy do lodówki na ok 10-15minut.
7. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim wierzch gotowych zawiniątek.
8. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 30-45minut aż ciasto będzie rumiane.
SMACZEGO :)