Galaretka wieprzowo- drobiowa

Galaretka wieprzowo- drobiowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonko

    1
  • udko z kurczaka

    3
  • marchew

    2
  • seler

    1
  • pietruszka

    1
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól

  • pieprz

  • żelatyna

    1
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i odstawić. Warzywa ( marchewki, pietruszkę, seler) myjemy i obieramy. Do garnka wrzucamy obrane warzywa. Golonko oraz udka z kurczaka oczyszczamy i wrzucamy do zupy. Całość doprawiamy zielem angielskim i liściem laurowym. Wywar powinien przykrywać mięso, aby proporcje zgadzały się. Ugotowane mięso wyciągamy z garnka, studzimy i doprawimy pieprzem i solą. Doprawione mięso drobno kroimy. W następnej kolejności wywar odcedzamy i dodajemy do niego żelatynę. Na spód pojemniczków, w których będą galaretki dajemy posiekaną wcześniej natkę pietruszki, ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę i zalewamy wywarem . Pojemniczki musimy zapełnić do połowy mięsem, a drugą połowę wywarem. Galaretki dajemy do lodówki, aby stężały.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

19.11.2011 07:14
ja robię w szklankach ale tak pokrojone też muszą być pyszne

gosia47-47

10.11.2011 07:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat