Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

faszerowane bakłażany

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
2 sztuki
bakłażan
2 sztuki
pomidor
1 sztuka
papryka
1 sztuka
oliwki
10 sztuk
kapary
1 łyżka
natka pietruszki
1 łyżka
oliwa
4 Łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
trochę
sól
trochę
Sklep Prymat
pieprz
trochę
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane bakłażany

Baklazany przekroic wzdluz na polowe. Wydrazyc zostawiajac przy skorce cienka warstwe miazszu. Wyjety miazsz pokroic w kostke i razem z cebula podsmazyc na oliwie. Dodac pokrojony pomidor z papryka, kapary, oliwki i ziola.Patelnie zdjac z ognia, do masy dodac jaja, sol, pieprz. Wymieszac. Napelnic baklazany, posypac tarta bulka i polac oliwa. Piec ok. 45 min w temp. 180żC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak