Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa
Całość odstawiamy do wyrośnięcia (miskę z ciastem przykrywamy np. kocem i odstawiamy na około 60 minut). Gdy ciasto na pizze zaczyna rosnąć, my zaglądamy do lodówki i szukamy dodatkowych składników – kiełbasa, boczek, pomidor, żółty ser, szczypiorek, kukurydza konserwowa, tuńczyk – wszystko się nada.
Gdy Nasze ciasto już wyrosło, smarujemy blachę do pieczenia masłem lub margaryną i nakładamy równomiernie ciasto na pizze. Górę smarujemy delikatnie ketchupem i wykładamy składniki – ja w pierwszej kolejności kładę wędlinę i tuńczyka. Następnie pozostała część Naszych składników a wszystko posypujemy startym żółtym serem. Do całości brakuje jeszcze przypraw – polecam oregano i majeranek.
Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na okres 15-20 minut