Mazurek czekoladowy

Mazurek czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4
  • cukier

    40 dkg
  • czekolada

    40 dkg
  • migdały

  • białka jaj

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja rozetrzeć z cukrem, wsypać 40 dkg startej czekolady, 40 dkg drobno posiekanych migdałów i to wszystko utrzeć w makutrze. Na koniec ubić pianę z sześciu białek, wymieszać i nałożyć tą masę na sklejone opłatki lub blachę, wysłaną papierem i wysmarowaną masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dawid15

28.03.2011 16:59
Pyszny:}

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat