Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny sernik z rosą
Dwie szklanki mąki wsypujemy do naczynia, w którym będziemy wyrabiać ciasto. Do mąki dodajemy następnie 1 margarynę, 3 żółtka, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy. Wszystko razem zagniatamy, a następnie wykładamy na blachę.
SER: Do sera wbijamy 3 całe jaja, wsypujemy cukier wanilinowy, 1 szklankę cukru, budyń śmietankowy, pół szklanki oleju i mleko. Wszystkie składniki mieszamy i wylewamy na ciasto. Pieczemy ok 45 min.
Białka, które zostały ubijamy z połową szklanki cukru. Wylewamy na ciasto i wkładamy do pieczenia na kolejne 15 min.
Można do masy serowej dodać wszystko co dusza zapragnie, tzn. rodzynki, brzoskwinie, itp. Ja osobiście wolę bez dodatków