Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Masa do smarowania chleba

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrubka wieprzowa
15 dag
ziemniaki
20 dag
cebula
20 dag
mąka pszenna
2 dag
sól
1 do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 do smaku
Sklep Prymat
kawa
1 łyżka
majeranek
1 do smaku
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
boczek
15 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do smarowania chleba

cebulę udusić z boczkiem wątrobę wymoczoną w zimnej wodzie pokrajać na plastry i włożyć do cebuli dusić ją krótko gdyż długo duszona twardnieje posypać mąką wlać parę łyżek wody ziemniaki ugotować w łupinach obrać wszystkie przepuścić przez sito pasztetowe maszynki do mięso osolić wsypać trochę pieprzu gałki ucierać aż masa stanie się zupełnie gadka przechowywać w chłodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak