Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka smażona

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka
30 dag
mleko
5 łyżek
mąka
1 łyżka
cebula
1 sztuka
masło
1 łyzka
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka smażona

wątróbke opłukaj zdejmij błone i namocz w mleku na około godzinę cebulę pokrój w piórka i zeszklij zdejmij z patelni.Wątróbkę oprósz mąką smaż w całości na silnie rozgrzanym tłuszczu pod koniec smażenia włóż masło i cebulę na zakończenie oprósz wątróbkę solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 24.10.2011 10:09
smaczna musi być :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak