Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KEKS Z BIAŁEK

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko
7-8
mąka pszenna
3 szklanki
cukier
1 1/2 szklanki
margaryna
1
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
orzechy włoskie
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: KEKS Z BIAŁEK

Przygotować dwie wąskie blaszki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę, dodawać cukier ciągle ubijając. Kiedy piana z cukrem będzie dobrze ubita dodawać mąkę i rozpuszczoną margaryną. (margaryna nie może być zbyt gorąca) Na koniec dodać bakalie. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 06.03.2013 09:19
palce lizać
karolina1869 28.11.2011 15:36
pyszny
gusia1000 17.11.2011 19:44
Tylko taki keks piec.
calliope 16.11.2011 09:28
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak