Przepis i sposób przygotowania na: INNA WERSJA KARPATKI
1 kostkę margaryny rozpuścić w 1 szkl. wody.
Doprowadzić do wrzenia.
Dosypać 1 szkl. mąki.
Odstawić do ostudzenia.
Dodawać po jednym jajku i ucierać do powstania masy o konsystencji gęstej śmietany.
Gotowe ciasto podzielić na dwie częsci.
Na posmarowana tłuszcze blachę wyłożyć jedną część,rozprowadzić łyżką.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 25-30 minut.
W ten sposób upiec drugą część,obie odstawić do ostygnięcia.
Przygotować masę:
1/2l mleka zagotować z 2 łyżeczkami cukru waniliowego.
Dodać 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,mieszając by nie zrobiły się grudki.
Połączyć z masłem utartym z 1 szkl.cukru pudru.
Dowolne galaretki rozpuścić
Na jeden blat ciasta wyłożyć tężejące galaretki,włożyć do lodówki.
Na gotowe galaretki wyłożyć krem,przykryć drugim blatem,posypać pudrem i gotowe.
Po prostu coś pysznego
Smacznego!