Kurki po myśliwsku

Kurki po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    60 dkg
  • boczek wędzony

    15 dkg
  • cebula

    1 szt
  • wino białe

    kieliszek
  • smietana kremowa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koperek

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić,opłukać,większe przekroić na pół,boczek pokroić w małe plasterki i podsmażyć,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją,dodać grzyby,oprószyć lekko mąką,podlać winem i smażyć na małym ogniu przez 30 minut,po zdjęciu z ognia przyprawić śmietanką i posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

25.10.2011 22:26
Ulala na bogato :)

ronald88

21.10.2011 09:41
super

ronald88

21.10.2011 09:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat