Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty
4 jaja
1 i 1/4 szklanki mąki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
Wykonanie:
Oddzielamy żółtka od białek. Miksujemy białka i cukier przez ok. 4 minuty. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy. Następnie wsypujemy po trochę mąkę i miksujemy. Powstanie jednolita masa. Teraz bierzemy dużą blachę, wykładamy papierem do pieczenia(ewentualnie można czymś posmarować). Dużą łyżką nalewamy małe kółka na kształt biszkoptów, aż zapełnimy blachę. Wkładamy do piekarnika zagrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż będą lekko złociste. Trzeba pilnować żeby nie wyszły murzynki:)
Wykładamy na dużej desce jeden obok drugiego, aby się nie skleiły. Trzymamy aż do ostygnięcia, potem przekładamy na talerz.
SMACZNEGO!