Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z indyka w sosie chrzanowym

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
1 sztuka
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
bulion
400 ml
śmietana
300 ml
chrzan tarty
150 gram
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w sosie chrzanowym

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami. Obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy do naczynia do pieczenia, podlewamy bulionem i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Mięso wyjmujemy, sos przelewamy by był klarowny przez sito dość geste. Dodajemy śmietanę i chrzan , doprawiamy . Mięso podajemy pokrojone w plastry polane sosem np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak