Przepis i sposób przygotowania na: Złota rosa
Kroki postępowania
Margarynę posiekać, dodać 2 żółtka, jajko, cukier puder, wszystko dokładnie wymieszać.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Ciastem wylepić spód i boki formy.
Ubić jajko i żółtka, dodać cukier.
Do ubijanej masy dodawać stopniowo po łyżce sera i dalej ubijać, wlać mleko, wsypać budyń, ciągle miksować.
Ser wylać na ciasto i piec 60 minut w 180 stop.
Białka 5 szt ubić pianę na sztywno, dodawać po trochu 0,5 szkl cukru i łyżkę budyniu, wciąż ubijać, aż powstanie gładka masa.
Wyłożyć ją na gorący upieczony sernik i zapiec jeszcze 15 minut.