Przepis i sposób przygotowania na: Spitzbuben
Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy kształty. Pieczemy w 180 C około 10 minut. Po upieczeniu odkładamy do ostygnięcia i napełniamy dżemem oraz posypujemy cukrem pudrem.
mąki pszennej |
360 g
|
cukru trzcinowego |
150 g
|
cukru waniliowego |
1 opakowanie
|
cytryna |
1 szt
|
migdałów |
100 g
|
margaryny |
250 g
|
jajko |
1 szt
|
cukier puder |
4 łyżki
|
dżem truskawkowy |
4 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: