Morski deser owocowy

Morski deser owocowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bita śmietana

    1,4 czekoladowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać ze skórki kiwi, pomarańcze i banana. Owoce pokroić na połówki; pomarańcze ułożyć jak łódeczki, za nimi ustawić połowę banana, który będzie “masztem” łódki. O banana oprzeć kiwi – “wejście pod pokład”. W górną część “banana-masztu” wbić po trzy płatki migdałowe. Następnie z bitej śmietany uformować “bałwany wody” wokół pomarańczy-łódki, posypać tartą czekoladą. Roztopić pozostałą czekoladę, małą łyżeczką uformować na talerzu “fale”. Owoc kiwi ozdobić kropeczkami z czekolady (w lecie kiwi zastępujemy lodami).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat