Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszona pekinka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
1 mała sztuka
przyprawa uniwersalna
1/2 łyżki
pieprz do smaku
palma
1/4 kostki
cukier
3 łyżeczki
ocet winny
2 łyżeczki
mąka
1 łyżeczka
natka pietruszki
wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pekinka

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, zalać 1/2 szklanki wody. Wsypać do niej przyprawę uniwersalną i zagotować pod przykryciem.
Krok 1 - Duszona pekinka foto
2
Jak kapusta zredukuje swoją objętość do połowy, dodać palmę i pieprz. Gotować, aż kapusta będzie miękka.
Krok 2 - Duszona pekinka foto
3
Dodać do niej cukier i ocet (można go zastąpić sokiem z cytryny). Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, zagęścić nią potrawę.
Krok 3 - Duszona pekinka foto
4
Na koniec dodać posiekaną natkę. Ewentualnie doprawić do smaku solą.
Krok 4 - Duszona pekinka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.10.2013 07:33
Świetny dodatek do obiadu :)
Wiesława1 03.03.2012 10:33
super
Weronika_eM 17.01.2012 15:36
ja też lubię
BernadettaP 10.10.2011 12:19
Bardzo lubię taką pekinkę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak