Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa fasolowa z papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała
1 szkl.
papryka czerwona
2 szt.
cebula
czosnek
2 ząbki
ziemniaki
5 szt.
boczek wędzony
30 dkg.
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
wywar mięsny
1 l.
natka pietruszki
1/2 pęczka
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa z papryką

fasolę zamoczyć na noc następnego dnia ugotować w osolonej wodzie odcedzić,natkę umyć kilka listków odłożyć a resztę posiekać,cebulę i czosnek posiekać a następnie zeszklić na oleju zalać wywarem mięsnym i zagotować dodać majeranek,paprykę ostrą,plastry ziemniaków i pokrojone papryki gotować ok.15min.dodać ugotowaną fasolę,koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki,zupę zagęścić przygotowaną zasmażką z masła i mąki wymieszać i gotować jeszcze ok.15min.boczek pokroić w plastry i podsmażyć na oleju,zupę podawać z boczkiem przybraną listkami pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.11.2013 23:20
rewelacyjny obiad
Seba 02.06.2012 00:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak