pieczone jabłka Babunbi

pieczone jabłka Babunbi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • margaryna

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jabłkach wydrążamy otwory, jednoczesnie pozbywając się ogryzków. W otwory nakladamy margaryne i posypujemy cukrem. Ukladamy na laszcze i wkładamy do piekarnika lub jesli ktoś ma możlwość do pieca kaflowego. Do dzis pamiętam smak tych jabłek z pieca w moim rodzinnym domu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

17.05.2011 23:03
pycha

dorota20w1

11.09.2010 23:32
bardzo lubię !

Natalia/tubisiek

06.09.2010 08:14
uwielbiam takie jabłuszka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat