Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W PAPILOTACH

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
125 gram
śmietana
4 łyżki
szalotki
4 sztuki
zielona pietruszka
- -
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
bułka
2 środek
śledzie
6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W PAPILOTACH

Śledzie oczyścić, zachować ikrę oraz mlecz, odciąć górną płetwę.
Bardzo drobno posiekać szalotki oraz zieloną pietruszkę, wymieszać z masłem, podzielić na 3 części. Środki bułek namoczyć w śmietanie, dodać do 2 części pietruszki z szalotkami, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz podzielić na 6 części, ryby wypchać farszem razem z ikrą i mleczem.

Ryby z wierzchu lekko osolić i popieprzyć, wysmarować je olejem.
Tak przygotowane śledzie zawinąć w folię aluminiową.
Piec na średnio nagrzanym oleju z obu stron.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak