Muffinki truskawkowo-bananowe.

Muffinki truskawkowo-bananowe.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych truskawek

    5 szt
  • sok z 1/3 cytryny

  • mąki

    2 szkl
  • cukru

    4/5 szklank
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    2 szt
  • banan

    1 szt
  • jogurt naturalny

    25 bez cukru
  • olej

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę. Banana obrać pokroić w nieduże ćwierć plasterki, skropić sokiem z cytryny. Jajka, jogurt naturalny, cukier i olej wymieszać drewnianą pałką. Dodać rozdrobnione owoce i jeszcze raz wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wmieszać. Do formy do muffinek, wyłożonej papilotkami nakładać po ok. 2 czubate łyżki ciasta. Piec 25 minut w 180 stopniach (termoobieg). Można polukrować, ale moja rodzina woli takie bez dodatków. Są wilgotne i smaczne.Można je zamrażać. Wystarczy później włożyć je do gorącego piekarnika i są jak świeże.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

08.11.2011 09:34
mniam

iknkirke

08.11.2011 09:34
mniam

Beatris

06.10.2011 21:26
Uwielbiam muffinki. Bardzo często je robię.

novita23

21.07.2011 08:23
mniaaam

barbara11561

12.04.2011 08:18
Pyszniutkie te mufinki,Moje łasuchy bardzo je lubią:)

eli_555

29.11.2010 20:31
ale pychotki

wedith1

20.08.2010 12:01
Oj muszą być pyszne!

misia53

07.08.2010 21:56
Na mufinki się piszę!

SmacznaPyza

04.07.2010 12:52
muffinki są takie proste do przygotowania i można zrobić tyle wersji, że przez roku (piekąc codziennie) nie powtórzymy przepisu :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat