Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Masa twarogowa podgrzewana

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg
400 g
masło
60 g
śmietany
1/2 szklanki
jajko
4 szt
cukier
1/2 szklanki
rodzynki
5 łyżek
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masa twarogowa podgrzewana

Twaróg utrzeć ,dodaj śmietanę ,masło ,sól cukier i dokładnie wymieszaj .Do gotowej masy dodaj surowe jajka i rodzynki. Dokładnie wymieszaj by powstała masa jednolita. Masę włóż do garnka i stale mieszaj podgrzej do wrzenia .Następnie zdjąć masę z ognia ,ostudź i wymieszaj .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 24.09.2011 09:44
Ciekawe, jak smakuje. Jeszcze tak nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak