Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajko ze szparagiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
2 sztuki
ugotowane szparagi
2 sztuki
szynka konserwowa
2 plastry
masło
do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
szczypiorek
wg uznania
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko ze szparagiem

Na patelni rozgrzać masło. Szparagi zawinąć w przygotowane plastry szynki. Obwiązać szczypiorkiem. Roladki lekko obsmażyć na maśle i zdjąć z patelni. Wybić jajka na patelnię (każde oddzielnie). Na każdym położyć roladkę i usmażyć. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak